A siófoki kikötő bonyolítja le a legnagyobb forgalmat a Balatonon. A kikötőben számos hajó fordul meg szezon idején, melyek közt megtalálhatóak a 19. század végén épült Helka és Kelén motoros hajók, valamint az ide érkezők számára rengeteg programlehetőség is rendelkezésre áll. Ilyen például a sétahajózás vagy a különféle kirándulóhajó-programokon való részvétel lehetősége. Érdekessége, hogy a parkban áll a balatoni gőzhajózás 100., 125. és 150. jubileumára felállított emlékmű. A siófoki kikötőből a kihajózás jelentheti a legnagyobb gondot, ugyanis erős szélben a két mólófej között igen erős hullámzás figyelhető meg.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) jogelődjét 1846-ban alapították, gróf Széchenyi István kezdeményezésének köszönhetően. Cégünk tulajdonában és üzemeltetésében van a Balaton 22 legfrekventáltabb közforgalmi kikötője, melyek az érintett települések kedvelt idegenforgalmi látványosságai is egyben

Jelenleg 23 személyhajó és 4 komp szolgálja a vízi közlekedésben, turizmusban, rendezvényekben és saját programkínálatunkban érintett vendégeink kényelmes utazását, szórakozását. Bízunk benne, hogy a számos hajózási lehetőség közül legalább egyet Ön is választ, és így vendégül láthatjuk az év során valamelyik kikötőnkben és hajónkon!

A Balatoni Hajózási Zrt. a menetrendi hajózás révén összekötő szerepet tölt be a régió turisztikai életében. A menetrend szerint közlekedő hajóink igénybevételével ugyanis nem csupán egy kellemes utazáson vehet részt, hanem egyúttal eljuthat az élményt nyújtó Balaton parti települések döntő többségére is! Ne feledje: Az élményhez HAJÓ visz! A hagyományos tömegközlekedéstől eltérően, utasaink kellemes időtöltésben részesülnek menetrendi hajóink fedélzetén, hiszen maga az utazás is emlékezetes és izgalmas része a kirándulásnak, 2016 nyarától pedig utasaink kényelmét már WI-FI szolgáltatás is szolgálja! 2017-ben 18 útvonalon közlekednek a menetrendi járataink, melyek egyaránt kiszolgálják a déli, illetve az északi partra tartó utasok igényeit.

balatonihajozas.hu