Az Aranyparti Szabadstrand Siófok egyik legjobb ingyenes strandja. A Szabadi-Fürdőteleptől csaknem Siófok közepéig terül el 3,5-4 kilométeren keresztül. Szélessége 20-30 méter a Balaton és villák, szállodák között. A kisgyermekes családok körében nagyon népszerű a strand, hiszen déli partnak köszönhetően vize sekély, így a legkisebbek is biztonságban pancsolhatnak. A félig homokos plázson lehetőség van homokozni és napozni is. A part melletti terület füves, ahol hatalmas fák biztosítják az árnyékot a pihenéshez.

A strand kisebb közökön, utcákon keresztül tudjuk megközelíteni a Beszédes József sétányról, illetve a Szent László utcából. Számtalan éttermet, büfét, vízibicikli kölcsönzőt és ingyenes mosdókat vehetünk itt igénybe.

Az Aranypart legpörgősebb részét a Csúszda utcánál található. Nem is csoda, hiszen itt áll a strand óriáscsúszdája, körülette vendéglátóhelyek működnek, illetve itt van a Bamboo Sziget Wakeboard és Vízisí Center is. A szórakozni vágyókat este a Nagystrand Beach Club várja.

A strand nem rendelkezik saját parkolóval, a környező utcákban van lehetőség leparkolni. Aki vonattal érkezik, annak csupán 300 métert kell megtennie a vasútállomástól.

Aranyparti szabadstrand